yubiso silicone electric facial cleansing brush
BEAUTY,  SKINCARE

YUBISO SILICONE ELECTRIC FACIAL CLEANSING BRUSH REVIEW

Pernah tak nampak Yubiso Silicone Electric Cleansing Brush ni before y’alls tengok from my blog ni? I selalu pergi Yubiso but tbh, the moment I nak beli this thing la my first time tengok tau Lol. Tapi I tau la the existance of this type of thing, macam the one yang ada dekat Sephora tu, brand Foreo, mahal af la for me haha. Yang kecil je dah dalam RM200++, yang size macam Yubiso punya ni dalam RM900++ kau rasa??!!?!πŸ˜…

Selalunya ada orang nak beli cleansing tool ni supaya lagi bersih la time you cuci muka tu. If you guna brush yang lembut-lembut tu (macam gambar dekat bawah), actually paling lama pon every 3 months la you kena tukar sebab dia selalu dalam keadaan lembab je kan so boleh bayangkan tak bacteria macam mana?

Contoh brush biasa
This one la yang for me kurang hygienic hehe
sumber: google

Actually hari yang I beli tu, I nak beli yang silicone biasa je yang RM10 tu, the manual one. Sekali tu bila masuk je Yubiso IOI City Mall, ternampak this one, harga pon tak ada lah Yahudi sangat, just RM49.90 je, so apa lagi, first thing yang I buat is pergi compare dengan Foreo tu la haha. I terus pergi Sephora untuk buat comparison.

For me, sumpah lebih kurang sama, tapi harga punya la jauh beza πŸ˜‚ Tapi Foreo punya yang RM900 tu berus dia memang super good tak boleh nakntipu πŸ˜… Maybe perbezaan yang ketara, Foreo tu macam lembut la silicone dia compared to Yubiso Silicone Electric facial cleansing brush ni.

YUBISO SILICONE ELECTRIC FACIAL CLEANSING BRUSH box
The packaging
manual at the back of box
Ada manual how to use it at the back of the box

So far I dah guna for almost 3 weeks, yang paling obvious is, my blackhead dekat hidung memang macam dah tak ada langsung dah okay!!! 😍 I think this is better than you guna scrub tonyoh beriya dekat muka haha. Kalau your cleanser tu tak berbuih sangat, bila guna ni memang dia akan produce buih-buih cinta gittew! Lol.

Without using Yubiso electric brush
This one, bila I cuci cara biasa, guna tangan je. BUih yang terhasil macam ni je.
How to use it
Nak guna nya, you letak je cleanser dekat silicone brush ni
cleansing buih
Look at the buih yang terhasil! I love it so much sebab banyak buih haha

Yubiso silicone electric facial cleansing brush ni rechargeable. Tapi since I beli haritu, tak pernah charge lagi. Punya lah tahan lama! Kita tengok berapa lama tahan, nanti I update lagi hehe πŸ™‚

tempat charge
Dalam box tu akan bagi cable untuk charge sekali. Cucuk je dekat sini πŸ™‚

Recommended?

Yes, very recommended. It’s worth every penny. Unless you memang nak saving nak beli Foreo Luna yang RM900++ from Sephora tu up to you la, it’s your money not mine. Tiada halangan dari saya haha πŸ˜† obviously if tengok harga pon, kita boleh tau la maybe technology Foreo tu way better cause it has Foreo app, siap bluetooth untuk guide you on how to cleanse your face but untuk yang no big budget like me, it is okay to spend on this Yubiso silicone electric cleansing brush πŸ™‚

Tapi serious I cakap, berbaloi-baloi sangat lah if you spend your money for this Yubiso Electric Brush, istg you won’t regret!

Okay that’s all. TTYL. Leave me your comments or any inquiries on the comment section below. I’ll reply A.S.A.P. Thank you πŸ™‚

With Love, 
Sya πŸ’‹

Please follow and like us:
error

2 Comments

  • Tqa London

    Haritu ada nampak benda ni dekat Yubiso and planning to buy tapi bila fikir balik, saya jarang makeup so berus takdelah kerap nak kena basuh sangat, terus tak jadi beli. Maybe next time, I will. Thanks for the review πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *