XING FU TANG BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
FOOD,  PLACES

XING FU TANG BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW

I read a lot about this Xing Fu Tang Brown Sugar Boba Milk on twitter so perasaan nak cuba tu memang membuak-buak la. Tadi after settle kerja, I pergi la drive kedai-kedai area rumah I cause nak try this Xing Fu Tang drink. Main redah je, tapi nasib baik ada 😋 And tadi I nampak Daboba pulak nak bukak dekat area tu (matilah i terlebih sugar intake nanti Lol😂)

Previously I ada buat review on Chizu Molasses Fresh Milk and also Family mart vs The Alley vs Tealive drinks (click untuk baca review). Without wasting any time, today I’m gonna give my personal review on Xing Fu Tang Brown Sugar Boba Milk!

XING FU TANG BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
XING FU TANG BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
I tengah minum sambil tulis review tau! 😆
XING FU TANG BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
Xing Fu Tang (HAPPINESS) at my place 😉 Kalau terer teka la dekat kawasan mana? :p

I love fresh milk so as usual I akan go for its Brown Sugar Boba Milk la hehe. Xing Fu Tang ni famous sebab dia stir-fried brown sugar bubbles in a wok! (lupa nak ambil gambar tadi). So sedap ke tak sebenarnya ni? 🤔

XING FU TANG BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
XING FU TANG BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
Punya gigih nak ambik shot dekat sini sampai melayang straw. Terpaksa pergi kaunter and ask for another straw haha

I bought this drink for RM12.50. Standard harga for boba drinks la (kecuali family mart and tealive). Tapi yang I tak suka nya, bayar mesti nak kena cash. I dah lah sejenis yang tak suka withdraw duit. Then tadi keluarkan la dari sampul duit raya, then the cashier said, “Waa duit raya you tak habis lagi ke?” haha.

XING FU TANG BROWN SUGAR BOBA MILK resit

For me, Xing Fu Tang Brown Sugar Boba Milk has a richer caramelized taste than other boba drinks. Faham tak rasa macam hangit gula yang kena cair dekat atas api tu. Haaa the brown sugar rasa macam tu la. Bubble dia pulak a little bit chewy but it taste good for me so I dapat habiskan la dia punya bubble tu hehe.

Tapi yang I confused sebab brown sugar dia still in solid state in my drink like ada serpihan-serpihan brown sugar dia la yang tak melted habis. I don’t know whether memang macam tu or dekat my place ni je dia tak caramelized kan properly but it doesn’t matter la for me sebab the taste of the sugar still the same.

Recommended?

Yes. After this I nak heret my husband pi beli Xing Fu Tang Brown Sugar Boba Milk ni jugak haha. You guys pon try la, mana tau suka jugak 😋 Tapi kalau tak suka jangan kecam I pulak, taste orang kan lain-lain hehe.

Rating : 🌟🌟🌟.8/5 (at first nak bagi 3.5, tapi bila sedut-sedut balik sambil tulis ni, I rasa nak naikkan sikit la rating jadi 3.8 haha)

Siapa yang nak baca about other drinks boleh baca dekat sini tau 😬 (Chizu and Family Mart vs The Alley vs Tealive)

Thanks for reading. See you guys in my next post. Leave your comments or any inquiries on the comment section below. I’ll reply A.S.A.P. Thank you!

With Love, 
Sya 💋

Please follow and like us:
error

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *