BEAUTY,  MAKE UP

THE BEST DRUGSTORE MASCARA: L’OREAL LASH PARADISE VS ESSENCE VOLUME STYLIST

Today I nak bagi review about my favourite drugstore mascaras; L’OREAL Lash Paradise and ESSENCE Volume Stylist. Both for me are the best drugstore mascara yang I pernah try so far. Dua dua ni ada pros and cons masing-masing. So let’s get started!

THE BEST DRUGSTORE MASCARA: L'OREAL LASH PARADISE VS ESSENCE VOLUME STYLIST

2. L’OREAL Voluminious Lash Paradise

I bought this from Watsons for RM29.45 sebab ada discount 50% kalau tak harga dia RM59.90, quite pricey jugak lah untuk drugstore makeup. So kalau nak beli tunggu la ada sale baru rasa berbaloi-baloi beli 😁

THE BEST DRUGSTORE MASCARA: L'OREAL LASH PARADISE VS ESSENCE VOLUME STYLIST

Packaging

The packaging is really sweet and delicate with a matte rose gold color.

I think this is a good mascara for those yang taknak pakai fake eyelashes. Let’s see what are the pros and cons of this mascara:-

PROS

  • volume your eyelashes (2x nampak volume from your original eyelashes)
  • lengthen your eyelashes
  • thick formula tapi tak clump your eyelashes
  • long wearing (I pakai dari pagi sampai ke malam pon okay je mascara tak comot)
  • tak smudge, tak buat rasa mata berat
  • easy to apply dekat lower lashes

CONS

  • waterproof mascara
  • hard to remove (dulu susah sangat rasa nak remove sebab kena guna cleansing oil. Tapi now I dah jumpa the best oil eye makeup remover; SIMPLE eye makeup remover. Click here to read my review about it)
  • quite pricey for a drugstore makeup
THE BEST DRUGSTORE MASCARA: L'OREAL LASH PARADISE VS ESSENCE VOLUME STYLIST

The bristle is very smooth and rasa macam senang gila nak apply. Thank God sebab this mascara tak ada micro fibre kinda bristle tu, tak best pakai yang ada micro fibre sebab buat comot bila apply 🙁

Rating : 🌟🌟🌟🌟.5/5

2. ESSENCE Volume Stylist 18h Curl & Hold Mascara

I beli from watsons jugak for RM15.90 only. Murah kan?

THE BEST DRUGSTORE MASCARA: L'OREAL LASH PARADISE VS ESSENCE VOLUME STYLIST

Actually this one pon lebih kurang like the previous one. I love it so much. Dah purchased 3 kali before this. Masih guna lagi even dah ada yg Lash paradise tu hehe.

Packaging

It comes in 12 ml/ Net 0.40 fl.oz . Color of the packaging lebih kurang je macam Loreal Lash Paradise tu just penutup dia je color hitam 🙂 Quite nice and easy to pegang dia punya cover tu sebab macam lagi grip 🙂

So lets see the pros and cons of thes Essence mascara:-

PROS

  • curl and hold your eyelashes
  • volumize your eyelashes
  • doesn’t clump
  • hold the curl for a long time (dari pagi sampai malam pon stil curl lagi your eyelashes bila pakai this mascara)
  • thick dry formula
  • non-waterproof
  • easy to apply
  • very cheap!
  • sesuai untuk everyday use

CONS

  • after a long time wearing this, akan smudge sikit under my eyes but not noticable by others
  • 1st and 2nd coat is okay and enough untuk your eyelashes nampak volume but bila you apply the thrd coat akan buat your eyelashes nampak clumpy
  • quite hard to apply on under lashes
  • quite hard to remove sebab eyelashes macam stick together tapi guna micellar water biasa pon okay dah untuk remove 🙂

It has a fully loaded paddle brush tapi I rasa macam bristle dia tu rregular spreading but still okay bila nak apply 🙂

Rating:🌟🌟🌟.5/5

Harap post ni dapat membantu korang untuk pilih drugstore mascara 🙂 Leave me your comments or any inquiries on the comment section below. I’ll reply A.S.A.P. Thank you 🙂

With Love, 
Sya 💋

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *