FOOD,  PLACES

SECRET RECIPE KOREAN FRIED CHICKEN REVIEW

Secret Recipe baru-baru ni pon came out with SR-Haeyo Korean Kravings menu and one of it is Korean fried chicken with flavor. Ada 3 flavor; Smoked BBQ, Soy Garlic, Hot Gochujang. I baru je lepas balik from Aeon Cheras Selatan, makan dekat sana haha.

So here’s my honest review about SR-Haeyo Korean Fried Chicken!

picture credit to twitter @imanabdulrahim
Nak ambil gambar tadi, tapi ada aunty halang so tak dapat lah nak snap 😅

Tadi I ambil set Ayam Goreng Korea 3 Perisa tu, so ada the all 3 flavors lah. If makan dekat sana, RM20.90.

From left; Hot Gochujang, Smoked BBQ and Soy Garlic.

1. Hot Gochujang

This flavor rasa dia a little bit masam and tak pedas langsung. The aftertaste for me, tak sedap sebab rasa macam terlampau over flavor dia tu. Tak tahu lah bagi orang lain, tapi for me, rasa dia memang out lah 😩 Bagi nak menghilangkan rasa dia, I ate the timun sekali kunyah dengan ayam ni.

Rating: ⭐️/5

2. Smoked BBQ

This one better lah than Hot Gochujang but tak ada lah macam sedap gila tu (you know what I mean). Rasa dia okay-okay je, lebih kurang macam ayam Dominos Pizza. Rasa BBQ just nice, tak over sangat.

Rating: ⭐️⭐️⭐️/5

3. Soy Garlic

Yang flavor ni pulak for me masin sangat 😩. The soy garlic sauce tu macam pekat and likat sangat. Better lagi 4Fingers punya ayam flavor Soy Garlic.

Rating: ⭐️.5/5 (this one maksudnya 1.5 cause tak ada star separuh haha)

My Overall Opinion about SR Korean Fried Chicken?

Tak sedap, tak worth it, and quite pricey. Yang penting, I’m not gonna repeat after this 🙅🏻 Baik pergi makan 4Fingers ke, Kyochon ke, Wingstop ke. (see my review here.)

Yang paling sedap pon TIMUN dia je LOL 🤣

This is my personal opinion okay. If you rasa sedap then maybe sebab dia kena dengan tekak you lah tu hehe. Okay that’s all.

Leave your comments or any inquiries on the comment section below. I’ll reply A.S.A.P. Thank you 🙂

With Love,
Sya 💋

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *