BEAUTY,  MAKE UP

MY TOP 4 AFFORDABLE LIPSTICK

I really love lipstick. I have quite a lot of lipstick collection (for me lah Lol). If tak pakai any makeup on my face pon, I’ll make sure I wear lipstick at least! Boleh nampak kan betapa pentingnya lipstick pada seorang Sya? 💄  Today I’ll share about my favourite lipstick.
(P/S: Baca sampai habis okay! 💋)

MY TOP 4 AFFORDABLE LIPSTICK
This is all my collection so far. Ni kira banyak ke sikit je? 🤔

Dalam banyak-banyak collection ni, mesti la ada beberapa je yang I kept on pakai, yang lain jarang-jarang sangat pakai hahaha. So which one yang jadi pujaan hati kanda dinda? (ikut turutan from the least best to THE BEST dalam favourite)

1. Sephora Cream Lipstain

This liquid lipstick, texture dia creamy. Kering sikit on my lips, and susah sikit nak remove sebab kena pakai makeup remover. Yang I pakai ni quite gelap color dia (code 82). If makan or minum, still maintain on your lips, tak payah nak touch up lagi. I bought this for RM46 dekat Sephora.

Rating: ⭐️⭐️⭐️.5/5 (3.5 sebab tak jumpa bintang separuh LOL)

2. SIMPLY SITI Gold Edition Matted Lipcream

It is highly pigmented, super matte, long-lasting and not dried up my lips. Nak remove kena pakai makeup remover as well. The one yang I pakai is in code Fusion Coral. You can beli from any Watsons store or SimplySiti store yang berdekatan.

Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

3. BIBIR by SYEDFAIZALBEAUTY

This one I love gila gilaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Haa nampak tak suka tahap apa tu. Bila pakai, rasa ringan je bibir, rasa macam tak pakai lipstick. It has a flawless soft matte finish, very pigmented, and so comfortable ISTG! Unfortunately, if korang makan or minum, dia akan hilang sikit so you need to touch up sikit la. This lipstick senang nak remove, pakai tisu and air pon boleh hilang.

The one yang I suka sangat is in the code SKIN, bought it from Fashion Valet Ioi City Mall for RM45. Boleh jugak beli from laman web Fashion valet.

Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️.5/5 (kalau kiss proof or transfer proof I’m gonna rate this 5/5!!!!!!)

4. WARDAH Exclusive Matte Lip Cream

Lipstick ni dah 3 kali repeat beli sebab best sangat. It is originally from Indonesia. Bila makan or minum pon the lipstick still maintain on your lips. The color is so nice too! Easy application and produce a matte finish. Tak keringkan your lips tapi susah sikit nak remove kena guna makeup remover. Tapi apape pon I suka gila this one!! My ultimate favourite.

Yang I paling suka is in code 11 Oh So Nude! Boleh beli dekat Watsons for RM32 macamtu. Tapi tadi I tengok dekat laman web Watsons, dah jadi RM22.50, IDK la harga tu if beli online or apa but it’s worth every penny.

Rating: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5

Itu je lah my top 4 favourite lipstick. So korang suka lipstick apa? Comment down below!!! (mana tau I boleh beli and try lepasni? hehe) LIPSTICK FOR LYFE 💄 

With Love,
Sya 💋

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *