FOOD,  PLACES

FRIED CHICKEN REVIEW (KYOCHON VS 4FINGERS VS WINGSTOP)

Fried chicken a.k.a ayam goreng is everyone’s favourite. I rasa start hyped about ayam goreng especially Korean fried chicken ni since 2017 macamtu. Semua nak makan Kyochon, 4fingers, Kfry, Jinja chicken etc. But harini I nak buat some review on Kyochon VS 4Fingers VS Wingstop!

1. Kyochon

In 2017, memang tengah hyped gila Kyochon ni. Masa tu memang tak habis-habis ajak my husband (at that time boyfriend lagi) makan Kyochon. Kitorang pergi dekat MyTown. Memang ramai, siap kena beratur, makanan kalau dah viral macamtu lah.

Kitorang ambik this set, 12pcs Kyochon Mixed Wings.

Set macam gambar 👆 ni ada 12 pcs, mixed flavors for RM30; Soy garlic, Red Pepper, Honey. For us yang paling sedap is Honey flavor.  

2. 4Fingers

For 4Fingers pulak, first time makan dekat Sunway Pyramid. Lagi sedap dari Kyochon sebab dia lagi ada rasa (y’know what I mean). Kalau dari segi harga, lagi murah sikit kot compared to Kyochon.

Everytime makan 4Fingers mesti ambik yang Mix flavor jugak (soy garlic and Hot flavor). dua-dua flavor sedap 😄. Kalau dia punya set, it comes with air and fries. Fries dia unik sikit sebab bukan flavor biasa-biasa (Ada flavor Kimchi and 2 others but sorry tak ingat). My favorite fries flavor is Kimchi 😋.

3. Wingstop

Okay this one is our favorite!!! Paling sedap antara ketiga tiga fried chicken ni. Haritu pergi dekat MyTown. Now ada jugak bukak dekat Nu Sentral.

Flavors dekat wingstop ni lain sikit from Kyochon and 4Fingers because it’s not from Korea. Wingstop ni origin from Texas. Our personal favourite flavor is Mango Habanero. ISTG sedap gila nak mampus! Please la try wingstop ni. For price range, sorry I lupa gila sebab dah lama tak pergi 😭. Tapi tak mahal sangat, I think lagi murah dari Kyochon. AND IT’S SO WORTH IT. Korang kena try okay!

That’s all from me. Btw, ini semua based on my personal preference. Maybe lain orang lain citarasa, tapi yang penting, tak rugi mencuba. Hehe. Selamat mencuba ayam guring guys! 😘 

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *