FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
FOOD,  PLACES

FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW

Hi! Now memang tengah hype about Boba or Bubble or Pearl (whatever you call it) kan. Harini I nak share Brown Sugar Boba Milk drink yang I dah pernah minum. As you can see from the tajuk pon, 3 jenis je I baru try; Family Mart, The Alley and Tealive so I akan compare 3 benda ni je lah hehe. Let’s get started.

(In my latest post, I ada tulis about Chizu Molasses Fresh Milk sebab I baru try hehe. Boleh baca dekat sini :))

1. FAMILY MART BROWN SUGAR BUBBLE MILK

FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW

Price: RM4.90 (intro price till 25th June).

Nice, not bad! Untuk yang tak suka manis you’re gonna love this sebab bubble dia tak manis sangat, harga pon okay. Tapi dia tulis ‘Introductory Price’ so tak tau la after this berapa pulak harga dia kan πŸ˜… One problem is, dia tak ada penutup. Idk whether dekat Family Mart C180 ni je ke or tempat lain pon sama tapi seriously, tak ada cover cup tu???! πŸ™„ Dah lah naik motor je tadi sebab kawasan C180 tu memang susah nak mampos nak dapat parking so minum je la dekat situ sampai habis. Kalau nak bawak balik rumah, habis tumpah atas jalan je la jawabnya πŸ™ƒ  

RATING: 🌟🌟🌟.5/5

FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
 FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
No cover πŸ€¦πŸΎβ€β™€οΈ

2. THE ALLEY

Price: Brown Sugar Deerioca Fresh Milk: RM12.90 Brown Sugar Deerioca Creme Brulee Milk: RM14.90

FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW

These two yang I dah cuba memang dalam The Alley’s Top 5 popular drinks. Actually quite pricey sebab cup dia kecik je. TAPI IT IS SO DAMNNN GOOD I WANNA CRY 😭 Yang fresh milk tu quite plain rasa dia tapi sedap jugak! The creme brulee rasa berlemak sikit SUMPAH SEDAP. Tolong la try these two okayss.

Ada orang cakap hype je lebih The Alley ni tapi my personal opinion, memang sedap (please jangan kecam I πŸ˜‚). Menu lain I tak try lagi sebab takut kecewa LOL.

RATING Brown Sugar Deerioca Creme Brulee Milk : 🌟🌟🌟🌟🌟/5 RATING Brown Sugar Deerioca Fresh Milk : 🌟🌟🌟🌟/5

3. TEALIVE BANG BANG FRESH MILK

Price: RM8.50 (L)

FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
FAMILY MART VS THE ALLEY VS TEALIVE BROWN SUGAR BOBA MILK REVIEW
Sumber: FB Tealive

Sebenarnya, this one la yang the first bubble yang I try. At first I rasa sedap. Tapi lepas minum The Alley, I rasa tealive punya kurang sikit la πŸ˜… (sorry die hard fans Tealive). My personal opinion, I taknak repeat dah Tealive punya Bang Bang Fresh Milk haha. TAPI TEALIVE MILK TEA STILL FOREVER BAE!!!! (milk tea memang 10/10) 😘 

RATING: 🌟🌟🌟/5

Setakat itu sahaja yang I dah cuba. NI SEMUA MY PERSONAL OPINION, ingat tau yang citarasa orang semua berbeza-beza hehe. Tapi satu je la nak pesan, jangan la hari-hari hang pi minum Boba ni, potong kaki satgi menangis tak berlagu. Berpada-pada lah dalam semua perkara yang kita lakukan 😘

UPDATE: I dah try Chizu Molasses Fresh Milk. You can read about it here and also Xing Fu Tang Brown Sugar Boba Milk here πŸ™‚

Okay that’s all. TTYL. Leave me your comments or any inquiries on the comment section below. I’ll reply A.S.A.P. Thank you πŸ™‚

With Love, 
Sya πŸ’‹

Please follow and like us:
error

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *