CHIZU MOLASSES FRESH MILK REVIEW
FOOD,  PLACES

CHIZU MOLASSES FRESH MILK REVIEW

Tadi I beli Chizu Molasses Fresh Milk from Chizu Ioi City Mall Putrajaya. Before this I dah tulis review about a few types of Boba drinks here. So let’s talk about Chizu pulak ๐Ÿ™‚

CHIZU MOLASSES FRESH MILK REVIEW
Chizu Ioi City Mall Putrajaya

Actually mula-mula I nak try Chizu Molasses Fresh Milk x Cheese Pudding dia sebab tengah ada Raya Promotion until 21st June. Tapi masa order tu I asked the cashier sedap ke tak, dia suggest beli yang biasa je sebab yang ada cheese pudding ni too sweet for her. Since I pon tak ada la suka yang manis over sangat, I go for the Molasses Fresh Milk je ๐Ÿ™‚

Cepat promo till 21st June je. RM17 for 2 cups!

I bought this for RM10.60, lagi murah sikit la dari The Alley ๐Ÿ˜‚ Tapi mana lagi sedap? Jengjengjeng…………

CHIZU MOLASSES FRESH MILK REVIEW
CHIZU MOLASSES FRESH MILK REVIEW

Korang tau ke molasses tu apa? Molasses tu brown sugar tu je sebenarnya. Sama la macam brown sugar jugek.

For me, memang sedap. Thanks adik cashier Chizu Ioi yang cantik manis tu sebab suggest kan this one. Memang kena dengan citarasa I hehe. Bubble ni sedap, tak keras, tak lembut sangat. Sebab I kalau minum yang ada boba ni, if tak kena citarasa memang tak akan habis boba tu. This one memang licin so maksudnya I suka la tu. Yang paling penting is dia not too sweet sampai potong kaki tu haha. Just nice je cause kalau manis sangat memang muak.

Recommended? Yes. Korang patut try jugak๐Ÿ˜‹

Rating:  ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ/5

The conclusion, I rasa this one sama macam The Alley Deerioca Fresh Milk tapi lagi murah. Tapi setakat ni, The Alley Creme Brulee tetap memenangi tempat dihatikuuu๐Ÿ˜†ย Kalau nak tengok review yang lain boleh baca dekat sini ๐Ÿ™‚

UPDATE: Boleh baca review Xing Fu Tang Brown Sugar Boba Milk here.

Okay thatโ€™s all. TTYL. Leave me your comments or any inquiries on the comment section below. Iโ€™ll reply A.S.A.P. Thank you!

With Love, 
Sya ๐Ÿ’‹

Please follow and like us:
error

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *