TIPS

CARA HILANGKAN BAU BADAN

I rasa ramai juga yang ada masalah bau badan A.K.A bau ketiak yang busuk/kurang menyenangkan ni. So harini I nak share macam mana cara nak hilangkan bau badan or ketiak busuk tu sepantas kilat!

Actually, lebih 87% rakyat Malaysia ada masalah ni, tak kira lelaki or perempuan. Masa dekat sekolah dulu, siap ada spot-check tau untuk make sure semua ada deodorant masing-masing. Cakap lah, segala jenis deodorant I dah try, tapi there are no deodorant yang dekat drugstore tu yang dapat hilangkan bau badan permanently! Dia hilang at the moment je but then bila kita dah berpeluh petang-petang tu, akan ada sedikit bau yang agak tak menyenangkan yang akan timbul sebab most of the fragrance in deodorant pon can cause unpleasent smell lagi-lagi after you berpeluh.

Actually banyak sangat faktor orang ada masalah bau badan ni antaranya genetik, pemakanan, and hygiene seseorang tu. Tapi kalau dah jaga semua benda tu still ada bau-bau yang kurang menyenangkan jugak, mesti buntu kan nak kena buat apa?

And in 2014, I try this one product, a homemade product. It is 100% natural ingredients and safe to use. The holy grail product yang I maksudkan is THE MINERALE with their tagline, “Don’t panic, it’s organic!” (I rasa cool tagline dorang Lol)

caramenghilangkanbaubadan.jpg
Best gila this product boleh hilangkan bau ketiak busuk! 😍
sumber: instagram @theminerale

What’s so special about THE MINERALE?

If you pakai sekali pon dah nampak keberkesanannya. Mula-mula tu sumpah I terkejut gila like, baru pakai sekali dua kot cepat betul effect dia. And one more thing yang best jugak, if you dah biasa pakai this as you deodorant, bila sehari dua you tak pakai this thing pon ketiak you tak berbau at all, serious weh I tak tipu. Semua ni pengalaman I sendiri, my family and also my husband.

My husband pon I yang kenalkan this product before kahwin. Before ni dia pakai The Body Shop punya deodorant. Quite pricey and not effective at all 🙁 So I recommend this and Alhamdulillah menjadi! If dia berpeluh main futsal pon sumpah tak busuk, takde bau tengik langsung okay 😂

Cara pakai The Minerale?

Cara dia like deodorant biasa tu je la, everyday after mandi. Just spray sekai or dua je. You nak pakai banyak kali pon it’s up to you la haha.

Berapa lama tahan satu botol?

Satu botol tu 100ml yang penting, tahan lama for about 5 bulan if you pakai sorang. If share tu maybe 3-4 monts macamtu lah tahan.

ISTG this is such a holy grail product, a life savior! Yo guys yang ada the same problem as me pon should tyr this product. You boleh beli thru instagram, Shopee or Lazada. Search je, THE MINERALE.

I hope this post gonna help you. Bye!

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *