DISCOUNT/PROMOTION LINK,  RANDOM POSTS,  TIPS

CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE

Dari dulu selalu fikir macam mana la cara dapatkan passive income secara online since I tengok ramai betul yang macam senang je dapat passive income ni. And Alhamdulillah, last month I dah dapat RM749.96 from the affiliate program.

CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE

So bila diri sendiri dah dapat, baru la boleh share sikit cara nya hehe 🙂 So let’s get started!

Tau tak anything pasal affiliate? Affiliate ni kalau dekat Malaysia ni macam dropship la. Bila you promote kan something, then you dapat customers, baru you dapat commission. Banyak platform yang ada affiliate program ni. Antara yang I dah pernah buat is affiliate from Involve Asia.

Dekat Involve Asia ni banyak merchants yang ada like Watsons, Guardian, Christy Ng, Zalora, Samsung, Photobook, Lazada etc. Nak list satu-satu memang tak habis cerita nanti 😂 So affiliate ni commission based la, if ada orang guna your link untuk beli something tu, you dapat la commission. Every merchants % commision dia berbeza-beza.

First of all, you guys kena ada platform la untuk promote anything yang ada dekat Involve Asia ni. Contoh platform yang boleh digunakan:-

  • Website tapi make sure kena ada URL sendiri. Contoh macam I punya syaalazhar.com. You tak boleh guna yang free punya domain contoh macam ali.blogspot.com or ali.wordpress.com sebab nanti Involve Asia tak akan approve your property tu. BTW, if you nak beli domain and web hosting yang buat your website SUPERB laju, you boleh dapatkan from GHOSTEPS. Ni company Malaysia tau, jom support GHOSTEPS! Ghosteps pon ada affiliate program jugak. Click here to register 🙂
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

dan yang sewaktu dengannya…….

Without wasting any time, I akan share steps to join this affiliate program 🙂

1. Register secara percuma dengan Involve Asia

CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE

First of all, pergi link dekat sini untuk register. Then dia akan hantar link dekat email yang you dah register tu untuk pengesahan.

2. Login Involve Asia

CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE

After dah berjaya register, terus login ke Involve Asia untuk update segala info yang dia nak. Untuk first time users, kena update property which are website or fb or twitter or ig macam yang I dah cakap tadi.

CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE
Klik dekat Add property tu untuk letak any platforms yang you ada

So nanti just tunggu je la pihak Involve Asia approve your properties tu, then only you boleh start promote anything from Involve Asia 🙂

3. Get affiliate links from the merchants

Next step bila dah approve your platforms tu, you cari la anything yang you nak promote.

CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE
Klik dekat Browse Merchants tu, then pilih la merchants yang available in Malaysia

Cara paling senang nak pilih merchants ni, pilih yang sesuai dengan niche korang. If tulis blog pasal beauty, sudah semestinya pilihan merchants yang tepat like Watsons, Guardian, Sephora, Hermo etc.

Untuk dapatkan link affiliate, click je dekat generate link tu. Let say you nak promote barang from Christy Ng, you click je dekat button Generate Link Christy Ng tu, then keluar lah link untuk you guna for promotion nanti.

CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE
Click Generate Link
CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE
Click Generate
CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE
Bila keluar Generated Link, boleh la share link tu dekat twitter ke fb ke whatsapp ke

4. Check your commission

Dekat dashboard Involve Asia ni, you boleh check your commission dah dapat berapa. Dekat pending validation tu duit yang you dapat bila orang dah guna beli barang from your link.

CARA DAPATKAN PASSIVE INCOME SECARA ONLINE

As you can see dekat gambar atas ni, minimum treshold dia is RM400, that means, selagi belum capai RM400, you can’t withdraw your money at all! Awal-awal dulu treshold dia RM80 je tapi kenapa naik mendadak tiba-tiba tah 😪

Tapi tu la, orang cakap bukan senang nak senang. Kalau nak susah memang senang :’) So you kena rajin promote je la. And btw, nak dapatkan validation for payment from merchants dia agak lama la. So kalau nak dapat try dapat passive income from this program I nasihatkan supaya bawak bertenang dan banyak kan bersabar 😆

Okay that’s all. Selamat mencuba!

Leave your comments or any inquiries on the comment section below. I’ll reply A.S.A.P. Thank you 

With Love, 
Sya 💋  

 

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *