BEAUTY,  MAKE UP

ALHA ALFA ROYAL PROPOLIS FOUNDATION REVIEW

Alha Alfa Royal Propolis Foundation is a local product by Dato’ Alhaalfa (hence, its fd name), a famous Makeup artist. First time guna masa my MUA makeup kan for nikah. Memang dah lama nak try, tapi rasa macam tak convincing 😅 Tapi lepas dah pakai for nikah tu, memang terus rasa nak beli sebab memang tahan lama sampai ke petang!

So let me do some review about this foundation.

First impression about its packaging

The packaging is quite nice, classy and nampak macam mahal, and it is a matte glass bottle. Bottle dia ada pump which is so good. The price quite okay, tak ada lah mahal sangat, RM49.90 for 30ml.

sumbe: google

Shades pulak ada 5. Mine is Fervi.

What it claims?

Alha Alfa sunblock foundation with propolis delivers complete coverage and UV protection for fresh-faced perfection. Most suitable for oily skin. It gives a matte finishing.

Ingredients

Water, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Isododecane, Alcohol, Polyglyceryl-4 Isosterate, Aluminium, Starch Octenylsuccinate, Propolis, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Disteardimonium Hectorite, Phenoxyethanol, Acetylated glycol stearate, Magnesium sulfate, Ethylhexyl methoxycinnamate, Tristearin, Cellulose gum, Nylon-12, Limonene, Benzyl salicylate, Linalool, Diphenyl, Dimethicone, Acrylates Copolymer, Fragrances, Disodium Stearoyl Glutamate.

Cyclopentasiloxane and Dimethicone ialah type of silicon. Actually memang banyak sangat foundation yang ada silicon sebab it is the cheapest ingredient untuk bagi effect muka nampak flawless. It is safe to use tapi untuk yang muka sangat bermasalah, tak digalakkan la untuk guna 🙂

Propolis pulak ingredient untuk gives moisture to your skin.

How to use?

Shake well before application. Apply to fingertips or sponge and spread evenly over space.

Its Coverage and Texture?

Coverage dia sumpah awesome gila! Full coverage teroksss 😍. Pakai satu pump je is more than enough. Nampak flawless nak mampos! 😉 Gelap bawah mata and dark spot dekat muka ni memang dia cover betul lah. Tak perlu guna concealer dah. Bila pakai dekat muka, memang rasa ringan je, tak ada lah rasa macam pakai makeup tebal gitu.

Mula-mula apply dekat muka, nampak macam sedikit cerah dari warna kulit. Tapi, lama-lama dia oxidize so dia akan nampak macam warna kulit muka kita.

The texture is quite thick, tapi don’t worry senang je nak blend guna tangan or sponge 🙂

What’s my opinion about this foundation?

Harga berbaloi untuk foundation yang full coverage macam ni. Tahan lama sangat. Bayangkan lah, masa nikah tu, pakai dari pagi sampai ke petang. Dengan outdoor photoshoot panas-panas and berpeluh tu. Tapi makeup still on point and tak cakey langsung which is so goooddddddddd! ❤️

It claims suitable for oily skin, tapi I yang ada dry skin ni rasa okay je bila pakai this foundation. Tak buat muka kering pon 🙂

This foundation ada bau chemical sikit but the scent is okay tak strong sangat.

Overall, I love this foundation. You guys should give it a try jugak hehe. Boleh beli from its website or mana-mana store alhaalfa. I bought it from IOI City Mall, Putrajaya.

That’s all, thanks for reading.

With Love,
Sya 💋

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *